Tegin täna hommikul selle vea, et hakkasin kohe podcasti kuulama. Nüüd tiirlevad peas sealt kuuldud mõtted. Play Station, Covid, intervjuud. Midagi on muutunud. Suvi tuleb, aga lisaks sellele ka midagi inimestes. Me ikka oleme ilmselgelt osa loodusest, suvi tõmbab ka meis mahlad liikuma, tekitab teistmoodi voo, mängulisema, energilisema, avatuma flow. Seda kõike rõhutavad lõdvenevad piirangud.

Nii ta vaikselt läheb. Võtted hakkavad varsti poole peale jõudma. Täna lähengi jälle metsa ära, sel nädalal filmime öösel. Eile õhtul sain tantsimas käia, see ikka annab sellise positiivse paugu, et veel järgmine päev on tunda. Kogu võtetel tekkinud kangus, lahkus kehast ja sai natuke tähistada elu ja liikumist, õppida uusi asju. Kuigi on ka pinget, tahaks juba olla hea tantsija, aga sinna tundub nii pikk tee. Ikka lööb vahepeal pea tühjaks, enesekriitik tõstab pead ja vererõhk koos sellega. Ikka nagu tahaks tõestada ennast kellelegi. Aga kellele? Kedagi ju ei ole. Millise keskkonna ma loon endale? Igaljuhul jah, suvi toob kerguse. Lõbujanu, elujanu, see kõik on jälle tekkimas. Mida ma suvest ootan? Mida suvi minult ootab? Et ma tantsiksin, hoiaksin ennast hellalt. Loeksin iga päev natuke. Matkaksin. Peaaegu aasta on möödas varasuvisest Vormsi tripist. Sattusin sinna kuumalainega, oleks olnud nagu eile. Vahepeal on olnud küllaltki ränk aasta. Pole suurt midagi teinud, kuid vaimselt raske, antidepressandid, alkoholiga liialdamine, talv Eestis. Juba praegu mõtlen, et järgmisel talvel tahaks küll kuskil ära käia. Kus paistab päike, on soojem, miks mitte kasvõi Kanaarid. Kuhugi on vaja minna. Lahe, kui saab seda suvist energiaplahvatust kogeda veebruaris. Jalutada kuldses õhtupäikeses neid tolmuseid külavaheteid, endiselt on palav, külmaks ei lähegi. Vietnami onnid Mekongi delta saartel. Troopika kutsub oma lõputu suvega.

Aga nüüd tuleb hakata tööd tegema. Praegu on võimalus päästa neid üle tähtaja läinud artikleid. Mõned juhtumianalüüsid saaks ka kirjutada eilse koolipäeva põhjal. Midagi pole teha, pean ennast utsitama, ära tegema asjad, mida olen kanda võtnud. Et siis kuu aja pärast sukelduda suvesse.