Kas saan üldse kirjutada, kui tegelikult peaksin juba tööd tegema? Kas saan keskenduda? Mitte väga, sest tean, peaksin ju tegema muud. Kohusetunne on ikkagi olemas, sisse kasvatatud. Pole lihtne laiselda, kui muud asjad ootavad.

Uni on nagu ta on. Õhtul isegi hea, aga hommikul läheb liiga vara ja sealt edasi on selline ebameeldiv unelemine. Tahaks edasi magada, aga und pole, väsimus jääb.

Üldiselt on elu läinud paremuse suunas. Vähem alksi, vähem rohtusid, kindlam päevakava. Enne tööl käimist oli palju eksistentsiaalset kriisi, kasutu tunnet, kus palju vaba aega keset päeva ei tundunud päris õige. Nüüd on parem, sest enamus aega on sisustatud, kuid on teistlaadi kriis, teistmoodi mõttetus. Kõik on ette otsustatud, esmaspäevast reedeni, kella poole üheksast viieni, raam on ees. Olen tegelane kastis, teen oma käike, mis on justkui ette programmeeritud. Ei mingit vabadust. Aga see sobib praegu. Olen seda vabadust saanud küll ja küll. Vahel olen nautinud, vahel on see mind piinanud. Nii nagu praegugi, mingitel hetkedel on väga tore kontoris olla ja teada, et süsteem hoiab. Lihtsalt need klaasmajad pole minu keskkond. Ülimalt tehislikuna mõjuv betooni ja klaasi kombinatsioon. Aga mis seal ikka, on nagu on. See on etapp mu elus ja millekski kindlasti hea.

Muud väga praegu polegi. Mõned tüdrukud, kellega suhelda, sõbrad, tantsimine paar korda nädalas. Sellest vist hetkel piisab ka. Kui midagi muuta, siis tahaks oma hommikused praktikad jälle sisse viia. Meditatsioon kasvõi 15 minutit. Algus on kõige raskem. See annaks kindlasti päevale kvaliteetaega juurde.

Mõte jooksis kinni, aga harutan ta taas lahti. Vaatan, kuidas jälle hakkab hargnema. Lugesin huvitavat ideed, et kirjutamine on ka liikumine, ühe mõtte juurest teiseni. See on õige. Kirjutades maastikud vahelduvad, tunded, mõtted. Huvitav on neid vaheldumas näha. Mitte teada, mis tuleb järgmisena.

Suvine melu on vahetumas vaiksema aja vastu.

Tuli meelde, kuidas emm mõjub. Kehasse tuleb mitte see mõnu, vaid ärevus enne mõjuma hakkamist. See ei vii kuhugi, need fantaasiad on tupikteed.