Midagi on muutunud. Vanus tuleb peale. Enam ei jaksa niimoodi juua nagu varem. Olla öid üleval. Mu sõber, kellega veel mõned aastad tagasi võis iga nädalavahetus midagi teha, ta oli alati klubides, alati üleval, nüüd kutsus ta oma 33. sünnale, öeldes, et see on viimane pidu, tõmbab tuure vähemaks. Ei plaani enam nii suurelt tähistada. Okei.. Muidugi, jah, see on loomulik. Kahju on ju nendest järgmistest päevadest, mis pohmellile saab kaotatud. Terve nädalavahetus võiks tegelikult ju olla hea puhkeaeg või siis kuskil käies, näiteks looduses, olla kirkam, kogeda rohkem. Pohmelliga on juba elus olemine paras katsumus. Kas valutab pea, iiveldab või on lihtsalt nõrkus. Parem siis juba kirgas puhas olemine. Seda enam, et need pohmellid lähevad järjest kurjemaks, salakavalamaks, pikemaks. Ei piisa enam ühest väljamagatud ööst. Vaja on kahte. Reedel juues on veel pühapäeval natuke raske. Ehk siis kogu nädalavahetus läheb selle alla, et ühel ööl oleks lõbus.

Lõpuks nägime A-ga. Suvest saati kestnud kirjavahetus, videokõned, pildid. Lõpuks ta tuli, parkis auto maja ette ja saime teha päris kalli. Klappisime ja muidugi on näost näkku suhtlus palju parem. Piisas kahest ööst koos, et juba oleks kahju, kui ta jälle Tartu poole sõitis. Kui ta läks tekkis vaakum. Jäin samasse ruumi, samasse korterisse, ei osanud midagi teha. Valasin klaasi veini.

Nüüd on esmaspäeva hommik, varsti lähen tööle, elu läheb edasi. Õhtul tantsutund. Hea, kui kõik on teada, mõnes mõttes lihtsam. Aastaid oli neid peonädalavahetustele järgnenud esmaspäevi, kus otseselt polnud midagi vaja teha. See oli teistlaadi kass, kasutu olemine. Töö ikka distsiplineerib. Kui ma ei käi tööl ega ma siis väga midagi ei tee, pole vist unistusi, kuhu poole pürgida, pigem tiksun niisama. Töö annab struktuuri ja mõtte. Midagi pole teha, läbi töö leian suuresti ka eneseväärtuse. See on nii imelik jutt, ma ei tahaks üldse nii arvata, tahaks öelda, et inimene on tööst sõltumatu, aga kui endasse vaatan, siis tunnen ennast paremini, kui mul on töö. Olen nagu rohkem päris inimene.

Tundub, et tuleb ilus ilm. Puud seisavad, tuult pole, taevas on longerosinine, nii võib varsti veel päikestki näha. On aeg smuuti valmis teha ja tööle minna, mis muud.