Aeg läheb kiiresti. Kuidas ma tean? Sest küüned on jälle pikaks kasvanud, jälle vajavad piiramist. Sattusin ühe Šveitši linna peale, Walenstadt vist. Mägede vahel, Waleni järve ääres, viie tuhande elanikuga linnake. Seal oli seda, mida kogesin Nepaalis mägedes matkates. Kuidas päike tõuseb ja loojub teisiti, kui lauskmaal. Täna on taevas sinine, päike paistab. Käisin rõdul, lasin päiksel paista, panin silmad kinni. Olin unustanud, kuidas see on. Suletud silme ees on kõik punane, hõõgub, mõned üksikud väiksed kujundid jäävad. Nagu mingi sinine legoklots oli vaateväljas.

Kui ärgates oli pohmelli tunda. Jõin eile üksi kodus mõned õlled, võtsin kaks xanni ja ühe somnolsi. Sellele vaatamata läks uni kell seitse ära. Tegin peale. Õnneks uinusin taas. Nüüd olen mõnusa kohvi sisse joonud, teinud kolm ringi päikesetervitust. Üle pika aja hommikul kohe hea tuju. Võib-olla seetõttu, et tööasju pole kaelas, eile olin tubli, vaatamata õlle joomisele kirjutasin ka artikli valmis, ajasin tööasjad jonksu. Õigem vast ongi teha reedel pikemalt ja siis laupäeval ei ole enam kohustust kuklas tiksumas. Ära pole veel saatnud, aga küll jõuab seda ka teha, see on kõige väiksem mure, nagu öeldakse.

Juba ongi natuke kiire. Teha söögiamps, riietuda, pesumasinast asjad kuivama ja ongi aeg minna, Moele, viinavabrikusse ekskursioonile. Päev on sisustatud. Hommikul kerge pohmelliga ärgates oli suur kiusatus kohe õlu avada. Siiani on. Pistan ühe tasku, teepeale kaasa? Ei. Kui isa on võtnud, siis joon, aga ise ei hakka võtma. Laupäeva hommikul on kõige mõnusam kohe peale juua, aga eks eelmine kuu sai seda kõvasti tehtud ja miski hoiab mind tagasi. Tean, kui kergelt võib käest minna. Praegu on kõik uksed lahti, kui hakkaksin jooma, siis tean juba ette, et täna oleks mõnus joogipäev. Teine päev. Mis mind tagasi hoiab? Ei taha, et täna jooks terve päeva, siis on teada, et homme oleks sitt olla, ainukesel vabal päeval. See vaba päev läheks taastumisele. Kui täna ei liialda alkoholiga, siis oleks võimalik ka homsest osa saada. Äkki on taas ilus ilm ja saab minna rattaga sõitma, teha joogat. Olla heas enesetundes. Nii et joon, aga mitte liiga palju, vaatame, kuidas see õnnestub.