Nädal tagasi tuli köha. On peaaegu taandunud, kuid selle nädala jooksul on tekkinud kõrvadega mingi teema. Ei oskagi seda kirjeldada. Kumiseb ja pigem parem kõrv. Ei valuta, aga nagu kiirgab. Helid on moonutatud. Kui räägin, siis enda häält kuulen ka justkui läbi katkise kõlari. Kodus olles kuulen lennukeid üle lendamas, nagu ikka, kuid nende heli on täiesti teistsugune ja isegi häiriv, kumisev. Ei ole hea olla. Lisaks, jah, kehv enesetunne, nõrk olek nagu ikka haigena. 

Eks ma varsti saan ilmselt terveks. Tuleb üle elada. Lihtsalt see nõder olek hakkab juba tüütuks muutuma. Kõik tundub väga raske. Poes väsin kohe ära. Täna on vanemate juures väike häng. Vahepeal on täitsa hea olla, enamasti õues jalutades, aga koju jõudes ei jaksa enam midagi teha. Hommikuti on rohkem energiat. Päeva teine pool läheb juba deliirseks. Kuigi palavikku pole. Ma ei tea, sest kraadiklaas näitab iga kord erinevaid numbreid. Kasutu riistapuu. 

Vaatasin, kuidas üks Soome paar matkas kaks kuud jalgratastega Keenias. See meenutas, mis mulle Aasias meeldib. Ilmselt Aafrikas on sama. See, kui lihtne on elu. Mitte alati kerge, aga väikestes söögikohtades võib alati kööki jalutada. Tihti peldikusse pääsebki läbi köögi. See on hea võimalus näha köögipoolt (hihi). Näha, kuidas pannidel säriseb toit. Kuidas keegi istub madalal järil ja hakib või teeb muid ettevalmistusi. Tihti on köögis päris palju rahvast. Aga mõned teeäärsed kohad, sisuliselt puutokkidel plekk-katusega katusealused, on päris pisikesed. Kitsale pingile mahub vaevu istuma. Toit, tavaliselt üks-kaks asja, mida saab tellida, valmib silme all. Ühe inimese ettevõtmine. Mõned tuttavad inimesed käivad söömas. Need kohad on odavad ja söök reeglina väga maitsev, armastusega tehtud. See toit, mida kokk ise sööb. Mida kohalikud söövad. Mida ta ilmselt terve elu on osanud teha. Sellistes kohtades võib tihti tekkida õnnetunne. Ühest küljest rõõm lihtsusest. Seal on mugav olla. Teisalt rahulolu üliheast hinna-kvaliteedi suhtest. Kolmandaks lööb kõht nurru. 

Umbes tunni pärast peangi minema. Proovin enne seda e-perearstikeskuse värki. Peaks saama perearstile kirjutada. Siis ei pea homme telefoni otsas ootama. Vaatame, kas toimib.